Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

El Masnou
El Masnou
El Masnou
Ple de Riure
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Regidoria de Salut P˙blica i Consum
Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum


QuŔ Ús l'OMIC?
L'Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum Ús un servei de l'Ajuntament del masnou per ajudar les persones consumidores i usuÓries a defensar els seus drets per mitjÓ de la informaciˇ prŔvia, l'assessorament i la recepciˇ de reclamacions en matŔria de consum.

╔s un servei municipal d'atenciˇ directa i gratu´ta a travÚs del qual es pot solĚlicitar informaciˇ sobre qualsevol problemÓtica que pugui afectar-nos com a persones consumidores.

Els serveis que ofereix sˇn:
o Atenciˇ personalitzada de consultes.
o Recepciˇ, gestiˇ i resoluciˇ de les queixes i reclamacions ( com a mÝnim de les persones consumidores domiciliades al Masnou o les referents a establiments radicats al municipi).
o Mediaciˇ entre les parts per a la resoluciˇ de determinades qŘestions.
o Campanyes d'informaciˇ, sensibilitzaciˇ i orientaciˇ.
o Material informatiu.
o Documentaciˇ tŔcnica.
o ColĚlaboraciˇ amb la Junta Arbitral de Consum.

 

Qui sˇn les persones consumidores?
Les persones fÝsiques o jurÝdiques de qualsevol nacionalitat o procedŔncia que, com a destinatÓries finals, adquireixen, fan ˙s o gaudeixen, dins el territori de Catalunya, de bÚns i serveis per a llur consum o ˙s particular, familiar o colĚlectiu, sempre que el prove´dor tingui carÓcter empresarial o professional o sigui la mateixa Administraciˇ p˙blica.

Els drets de les persones consumidores (recollits a la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del codi de consum de Catalunya – art. 121-2) sˇn: 

A) El dret a la protecciˇ de la salut i a la seguretat.
B) El dret a la protecciˇ dels interessos econ˛mics i socials.
C) El dret a la indemnitzaciˇ i reparaciˇ de danys.
D) El dret a la protecciˇ jurÝdica, administrativa i tŔcnica.
E) El dret a la informaciˇ, l'educaciˇ i la formaciˇ.
F) El dret a la representaciˇ, la consulta i la participaciˇ.
G) Els drets lingŘÝstics.

Com realizar una reclamaciˇ/den˙ncia de consum:
En primer lloc, cal comunicar a l'establiment o l'empresa els fets. Es pot fer mitjanšant els fulls oficials de reclamacions o aquest model.

Davant una resposta insatisfact˛ria, es pot presentar una reclamaciˇ/den˙ncia a l'Oficina Municipal de Consum del Masnou (cal estar domiciliat al Masnou o que hi estigui l'empresa a la qual es reclama). Si no viviu al Masnou, adreceu-vos a l'OMIC del vostre municipi, l'Oficina Comarcal o l'AgŔncia Catalana de Consum.

En l'escrit de reclamaciˇ o den˙ncia cal incloure-hi les dades personals (adreša, telŔfon de contacte, etc.), els fets i la peticiˇ, i s'hi ha d'adjuntar tota la documentaciˇ de quŔ disposeu (factura, tÝquet, publicitat, pressupost…).

Amb una reclamaciˇ es pot obtenir, mitjanšant una mediaciˇ o un arbitratge, la reparaciˇ d'un dany, el retorn de determinades quantitats o bÚ la rescissiˇ d'un contracte o l'anulĚlaciˇ d'un deute. Amb una den˙ncia es posen en coneixement de l'Administraciˇ uns fets que poden ser constitutius d'infracciˇ administrativa per tal que els investigui i, si escau, actu´ d'ofici per corregir la conducta infractora i defensi els interessos generals.

Per fer aquesta tramitaciˇ, tambÚ podeu demanar l'assessorament d'una associaciˇ de consumidors.

 

Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum del Masnou
Responsable del servei: Josep Rossell

La primera atenciˇ es fa a l'Oficina d'Atenciˇ Ciutadana (OAC).
Adreša:
Carrer de Roger de Flor, 23
08320 El Masnou
TelŔfon: 93 557 18 00
Fax: 93 557 17 04
Horari:  matins de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h; dijous a la tarda, de 16 a 19 h. (A l'agost, l'OAC tanca a les tardes.) Cal concertar visita per a assessorament en la presentaciˇ de reclamacions/den˙ncies.
Adreša electr˛nica: omic@elmasnou.cat

 
Anteriors SegŘentsoferta formativa CFPAMEspai EscŔnic Ca n'HumetCentre d'Empreses Casa del MarquŔsBiblioteca Joan CorominesPerfil del contractant
Anteriors SegŘentsLa DeixalleriaEl Masnou. Terra de marAgenda juvenil i infantil"El Masnou Viu"El Masnou Actiu
Anteriors SegŘentsOficina Local d'Habitatge
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00